خوشبختانه، در حال حاضر فعالسازی AMP در وردپرس خیلی راحت تر از ۶ ماه گذشته است. پیشرفتهای بسیار زیادی در وردپرس ایجاد شده است و پلتفرم AMP به طور کامل تغییر کرده است. با این حال، برای نمایش وب سایتتان به عنوان یک وب سایت پشتیبانی کننده از AMP کدهایتان باید توسط گوگل تایید شود. یک افزونه پستهای شما را به AMP تبدیل میکند ولی این گوگل است که تصمیم میگیرد که مقالات شما را به صورت AMP نشان دهد یا خیر. با معلم سئو همراه باشید.
به شکل خیلی ساده برای تبدیل یک مقاله به AMP وردپرس یک ساختار AMP به مقالات شما اضافه میکند و برای دستیابی به این ساختار باید از /amp یا /?amp استفاده کنید. به عنوان مثال :
مقاله اصلی : https://domain.com/blog-post
مقاله AMP گوگل : https://domain.com/blog-post/amp
درحال حاضر دو افزونه معروف برای فعالسازی AMP در مخزن وردپرس وجود دارد که یکی از آنها افزونه رایگان و رسمی AMP ساخته اتوماتیک سازنده وردپرس میباشد.
این افزونه بیشتر از ۲۰۰ هزار نصب فعال میباشد و امتیاز ۳.۵ از ۵ را دریافت کرده است. شما میتوانید این افزونه را از مخزن وردپرس و همچنین بخش افزودن افزونه در پیشخوان وردپرس دانلود و فعالسازی کنید. شما میتوانید با این اپلیکیشن صفحه AMP خود را شخصیسازی کنید ولی این را بدانید که این شخصیسازیها محدود است و شما برای اضافه کردن تبلیغات و دیگر امکانات باید اطلاعات کافی در رابطه با کدنویسی داشته باشید.
قابل توجه است که این افزونه تنها مقالات شما را پشتیبانی میکند و صفحات را پشتیبانی نمیکند. اگرچه شرکت اتوماتیک گفته است که درحال اضافه کردن امکان پشتیبانی از صفحات نیز میباشد.
اگر شما تصمیم دارید که امکانات اضافی را به صفحه AMP وب سایت خود اضافه کنید، اینجاست که افزونه رایگان AMP For WP پا به میدان رقابت میگذارد. این افزونه اساسا پیشرفتهتر از افزونه AMP است و امکانات بیشتر را پشتیبانی میکند. این افزونه توسط دو توسعه دهنده هندی وردپرس احمد کالودی و محمد کالودی ساخته شده است.
این افزونه بیشتر از ۸۰ هزار بار نصب شده و امتیاز ۴.۶ را از ۵ دریافت کرده است. شما میتوانید این افزونه را از مخزن وردپرس و همچنین بخش افزودن افزونه در پیشخوان وردپرس دانلود و فعالسازی کنید. این افزونه به شما اجازه میدهد تا بسیاری از اطلاعات درون صفحه AMP وب سایت خود را شخصیسازی کنید. در زیر ما به نحوه شخصی سازی AMP میپردازیم. توجه داشته باشید افزونه AMP for WP با پیشنیاز نصب بودن افزونه AMP که در بالا معرفی کردیم کار میکند.
در صفحه General شما میتوانید لوگو خود را اضافه کنید، سایز لوگو را تغییر دهید و AMP را برای صفحات نیز فعال کنید. بسته به نوع وب سایت و مصرف ترافیک شاید شما بخواهید فقط AMP بر روی وبلاگ شما فعال باشد (مقالات).
در بخش Homepage شما میتوانید AMP را برای صفحه اصلی وب سایتتان فعال/غیرفعال کنید. میتوانید سایز تصاویر درون صفحه اصلی را کنترل کنید و با فعال کردن گزینه Non-AMP Home page link…. میتوانید در هدر و لوگو لینکی ایجاد کنید که وقتی کاربر آنها را لمس کرد از صفحه اصلی AMP به صفحه اصلی پیشفرض (غیر AMP) متصل شود.
در این قسمت شما با فعال کردن گزینه میتوانید در صفحه خود از ابزارکهای وردپرس استفاده کنید.
در بخش Design ، شما میتوانید برای صفحه AMP خود از طریق Post Builder یک پوسته شخصی بسازید یا از طریق Design selector یک پوسته آماده انتخاب کنید.
شما میتوانید جستجو را در صفحه اضافه کنید که برای فعالسازی آن باید گواهینامه HTTPS داشته باشید و همچنین کلید Call Now را به صفحه اضافه کنید. همچنین میتوانید از طریق Custom CSS تغییرات در CSS ایجاد کنید.
.amp-wp-header {background-color:#5CC0C0;}
در بخش Single نیز میتوانید آیکونهای شبکه اجتماعی ، لینکها را غیر فعال کنید، لینک مقاله بعدی/قبلی را اضافه کنید، زمان نوشته شدن مقاله را اضافه کنید و تغییراتی در مقالات محبوب ایجاد کنید.
در این بخش شما میتوانید تبلیغات AdSense را به وب سایتتان اضافه کنید و از آن درآمد کسب کنید. این تبلیغات میتواند در چندین مکان مختلف قرار گیرد. گوگل از وب سایتهایی که از تبلیغات AdSense استفاده میکنند قدردانی میکند. (AdSense سرویس تبلیغاتی گوگل است و گوگل از طریق نمایش تبلیغات درآمد کسب میکند)
در این بخش شما میتوانید کاری کنید که کاربران برای ورود به هر بخش از منو نیز از AMP استفاده کنند و سرعت بالا را همانطور که هست احساس کنند.
در این بخش شما میتوانید شبکههای اجتماعی را برای خودتان فعال کنید. برای فیسبوک شما نیازمند APP ID هستید که باید در فیسبوک بسازید.
بخش سئو این افزونه یکی از مهمترین بخشها است، زیرا گوگل از این طریق میتواند تشخصی دهد که شما از AMP استفاده میکنید و تصمیم بگیرد که از AMP شما استفاده کند یا خیر. ما پیشنهاد میکنیم که برای برندینگ از Meta Description استفاده کنید. همچنین اگر از افزونه Yoast برای سئو استفاده میکنید بهتر است که از Meta Tags from Yoast و Yoast Description in ld+jason استفاده کنید.
در این بخش شما میتوانید نوع آنالیز وب سایت خود را انتخاب کنید و همچنین از گوگل Tag Manager استفاده کنید.
این بخش از آنالیزور های زیر پشتیبانی میکند :
بخش The structured data به شما اجازه میدهد که در صفحه The structured data لوگو و سایز تصاویر شخصی سازی شده داشته باشید. توضیحات بیشتر درباره structured data را میتوانید در مقاله structured data چیست بخوانید